Turun NMKY:n sähköinen uutiskirje 5/2016
Namikalaista maahanmuuttajatyötä vuosien kokemuksella

Paula ja Olavi ovat tiiminä hoitaneet Turun NMKY:n maahanmuuttajapalveluita vuodesta 2009

Viimeisen vuoden aikana Suomessa on puhuttu maahanmuutosta enemmän kuin koskaan. Turvapaikanhakijatulvassa pakkaa unohtumaan, että Suomi on jo entuudestaan monikulttuurinen. Turun asukkaista kymmenen prosenttia eli 18 600 ihmistä puhuu äidinkielenään muuta kuin suomea tai ruotsia. Turun NMKY:n maahanmuuttajapalvelut auttaa, jos vakinaisesti Turun seudulla asuva aikuinen maahanmuuttaja tarvitsee apua.

”Teemme maahanmuuttajien henkilökohtaista palveluohjausta”, kertoo Paula Nurminen, joka on työskennellyt maahanmuuttajapalveluissa alusta asti eli vuodesta 2008. ”Käytännössä markkinoimme palvelua asiakkaille kertomalla, että meille voi tulla kysymään mitä vain, kunhan meillä on yhteinen kieli asiasta puhumiseen. Heikohko suomikin riittää ja takaamme, että meidän kanssa myös kielitaito paranee”.

Millaisia asioita teiltä sitten kysytään? Erityisasiantuntija Olavi Katto vastaa: ”Meillä näkyy elämän koko kirjo. Ihmiset rakastuvat, saavat lapsia, eroavat, haluavat opiskella ja työllistyä, jäävät työttömiksi…Monessakaan kohdassa aikuisena maahan muuttanut ei tiedä, miten Suomessa kuuluu toimia. Miten avioero vaikuttaa esimerkiksi oleskelulupaan? Miten sähköinen haku oppilaitoksiin tehdään? Mitkä ovat velvollisuudet ja oikeudet vanhempana? Mitä TE-toimiston asiakkuus tarkoittaa? Miten suomalainen työelämä toimii? Kysymyksiä ja ongelmia on yhtä paljon kuin asiakkaitakin”.
Lue lisää...

Turun NMKY:n koripallon edustusjoukkue on nyt Kristika Turku

Käynnistyneellä pelikaudella miesten edustusjoukkue pelaa nimellä Kristika Turku. Kristika nimi juontaa vahvasti 50-luvulle, jolloin Suomen eri kaupunkien NMKY:n joukkueita kutsuttiin nimellä Kristika. Käyttämällä Kristika -nimeä, joukkue osaltaan kunnioittaa Turun Kaupungin ja Turun NMKY:n yhteistyötä ja pitkiä perinteitä.

Uuden nimen myötä peliasussa näkyy uusi ritari-logo. Logolla halutaan nostaa joukkue visuaalisesti tämän päivän joukkueiden tasolle.  Ritari edustaa hyökkäävää, mutta myös puolustavaa pelityyliä. Ritarilla on myös oma historiansa Turun Linnassa sekä keskiaikamarkkinoilta.

Lähde kannustamaan Kristika Turkua!

Ostamalla lipun peliin pääset katsomaan ottelua ja samalla autat nuoria vähävaraisia jatkamaan harrastustaan koripallon parissa. Kristika pidättää jokaisesta kauden aikana ostetusta lipusta 1 € Turun NMKY:n nuorille vähävaraisten perheiden lapsien harrastukseen, jolloin sinäkin ostaessasi lipun tuet nuorten koripalloharrastusta.

Otteluohjelman löydät Krisika Turun sivuilta - kotipelit pelataan Nunnavuoren palloiluhallissa. Seuraava kotipeli 6.11. klo 14.

Ylimääräinen jäsenkokous päätti sääntömuutoksesta

Turun Nuorten Miesten Kristillinen Yhdistys on askeleen lähempänä nuorten huomioon ottamista myös päätöksenteossa.

Yhdistyksen ylimääräinen jäsenkokous on eilen 1.11.2016 pidetyssä kokouksessa tehnyt esityksen sääntöjen 5 §:n muuttamisesta siten, että äänioikeus myönnettäisiin jatkossa 16 vuotta täyttäneille jäsenille. Sääntöjen muutos edellyttää vielä yhdistyksen syyskokouksen hyväksyntää esitetylle muutokselle. Syyskokous pidetään 22.11. kello 18.00 alkaen. Myöntämällä äänioikeuden 16-vuotiaille jäsenille, YMCA Turku olisi jälleen suunnannäyttäjänä ja edelläkävijänä muille paikallisyhdistyksille, ja muutos olisi osoitus YMCA Turun ennakkoluulottomuudesta ja nuorisokeskeisyydestä.
Tervetuloa vaikuttamaan!

Turun NMKY:n sääntömääräinen vuosikokous

Turun NMKY:n sääntömääräinen vuosikokous järjestetään yhdistyksen juhlasalissa (Sirkkalankatu 27)


Tiistaina 22.11.2016 klo 18.00 alkaen


Kahvitarjoilu ennen kokousta alkaen klo 17.30.
Kokouksessa käsitellään sääntöjen 12§:ssa mainitut asiat sekä sääntömuutosasia.

Tervetuloa!

Turun NMKY:n joulukonsertit käynnistävät joulunajan
Kiipeilyn vapaavuoro kerran kuukaudessa Palatsissa

Turun NMKY:lla on  kiipeilyn vapaavuoro Kiipeilypalatsissa (Vesilinnantie 1) kerran kuussa maanantaisin klo 19.00 – 20.30. Voit lampsia paikan päälle ilman etukäteisilmoittautumista. Hinta kaikilta on 5e/ kerta ja se sisältää tossut sekä valjaat.

Alle 15 – vuotiaille tulee olla huoltaja mukana.

Kaikilla vapaavuoron kiipeilijöillä tulee myös olla vakuutus omasta takaa.

Syksyn 2016 Palatsipäivät: 22.8., 19.9., 17.10., 14.11. ja 12.12.

Turun NMKY:n yhdistystoimisto osoitteessa Sirkkalankatu 27, Turku
Puhelimitse tavoitat meidät numerosta 050 504 3000
ja sähköpostitse osoitteesta [email protected]

Muita Turun NMKY:n yhteystietoja löydät osoitteesta
http://www.tunmky.fi/nmky-turku/yhteystiedot

Turun NMKY:n sähköinen uutiskirje - Namikaattori express on lähetetty sinulle,
koska yhteystietosi löytyvät Turun NMKY:n henkilörekisteristä.
Uutiskirje saapuu sähköpostiisi noin kerran kuussa,
kirjeen tarkoituksena on tiedottaa Turun NMKY:n ajankohtaisista asioista ja uutisista.
Jos et halua vastaanottaa uutiskirjettä, löydät kirjeen alalaidasta linkin "peruuta tilaus".
Tämä poistaa sinut listalta, eikä kirjettä lähetetä enää sähköpostiisi.

Facebook