Turun NMKY:n sähköinen uutiskirje 6/2015

Vesselit tutustuvat koripallon maailmaan Pikkususi-tarinan johdattelemana

Turun NMKY:n koripallon Vesselikoripallokoulut pyörähtävät jälleen käyntiin viikolla 37. Viime vuosista on tälle vuodelle koripallokoululaisten lisäksi vaihtunut myös koripallokoulujen ohjelma ja sisältö. Ohjelmasta on tehty yhdenmukaisempi koulujen välillä ja nyt Vesselit pääsevät tutustumaan koripallomaailmaan Pikkususi-tarinan johdattelemana.
Nuoret Pikkusudet yhdistävät voimansa kolmessa eri sudenpesässä Sirkkalan, Lausteen ja Teräsrautelan kouluissa ja samalla he kehittyvät liikkujina ja joukkuepelaajina matkalla kohti suurempia seikkailuja. Pikkusudet kulkevat kokeneen lauman johtajan eli Ison-Suden (ohjaajan) johdattelemana yhtenä laumana kohti syksyn suurta päämäärää, Turun alueen Pikkususien yhteistä koripalloriehaa. Yhteiseen koripalloriehaan osallistuvat kaikki Vesselikoripallokoululaiset. Jotta pikkusudet ovat valmiita kohtamaan muut Turun alueen Pikkusudet, tulee heidän ensin toimia yhtenevänä laumana omassa ryhmässään ja selvitä Iso-Suden heille asettamistaan haasteita. Yhdessä toimimista harjoitellaan liikunnan ja leikkien avulla Pikkususien yhteisissä kokoontumisissa. Lue lisää...

Toivoa Tarjolla!

Nuorten Kohtaamispaikka Toivo on palannut kesätauolta ja tilat ovat täyttyneet nuorista, vanhoista ja uusista kävijöistä sekä touhusta ja tekemisestä.

Ja vaikka aurinko vielä lämmittääkin mukavasti, syksyn toimintaa suunnitellaan ja toteutetaan arjessa jo täydellä teholla. Sählyporukan ja kokkausryhmän lisäksi on nuorille tarjolla mm. lajikokeiluja, ulkoilua, askartelua, kankaanpainantaa, biljardia ja erilaisia kortti- ja lautapelejä sekä yhdessäoloa muiden kanssa.

Syksyn ehdottomasti tärkeimpiin hetkiin kuuluu tietysti Toivon 11 vee -synttärit, joita vietetään yhdessä kävijöiden kanssa 1.9. täytekakun merkeissä.

Nuorten Kohtaamispaikka Toivo on tarkoitettu kaikille 17-28 –vuotiaille nuorille aikuisille, jotka ovat syystä tai toisesta ilman päivätoimintaa. Kohtaamispaikan arki koostuu toiminnallisesta mielekkäästä yhdessä tekemisestä ja osallistumisesta, muiden seurasta, työntekijöiden tuesta ja ohjauksesta sekä paikasta, jossa voi viettää aikaansa. Toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta. Toivo on auki ma-to klo 10–16.

Tervetuloa Toivoon!

Turun NMKY:n partiolippukunnat ottavat uusia jäseniä mukaan toimintaan!

Meripartiolippukunta Turun Tähti-Tytöt ottavat 7-9 -vuotiaita sudenpentuja ja yli 10-vuotiaita seikkailijoita ja tarpojia mukaan toimintaan. Aloituskokoukset järjestetään tiistaina 25.8. klo 18-19 (sudenpennut) ja klo 19-20 (muut ikäkaudet) lippukunnan kololla, Kaskenkatu 10 (sisäpiha).
Lisätietoja

Meripartiolippukunta Auran Tähti Pojat ottavat kaikenikäisiä partiolaisia mukaan toimintaan. Kaikkien yhteinen aloituskokous järjestetään torstaina 27.8. klo 18 lippukunnan kololla, Kaskenkatu 10 (sisäpiha). Lisätietoja

KFUM:s Scouter Kamraterna börjar sin höstverksamhet den 1.9.2015 kl 18. Barn (7 år och uppåt) och vuxna är välkomna med. Starten sker på kårlokalen på Kaskisgatan 10, innergården och trappa ner till källaren. Välkommen!

 Sinustako ohjaaja?
Turun NMKY:n ohjaajakoulutukset on tarkoitettu rippikouluiän ylittäneille nuorille. Koulutuksia on tarjolla kolmessa ”ikäryhmässä” – isoskoulutuksesta voit halutessasi jatkaa apujohtajakoulutuksen kautta semijohtajakoulutukseen vuosi kerrallaan.
Tutustu koulutusten infoihin ja ilmoittaudu sähköisellä lomakkeella mukaan. Isoskoulutuksen ilmoittautuminen päättyy 30.8. – apu- ja semijohtaja -koulutuksen 7.9.

Lisätietoa koulutuksista

Tästä voit ilmoittautua!
 

Hei sinä 9-12 vuotias nuorukainen, kiinnostaako sinua laulaminen, mutta aika ei tahdo riittää muilta harrastuksilta tai et tiedä missä sitä harrastaisit?

Tule mukaan Turun NMKY:n poikakuoroon! Jokainen laulaja on tervetullut huolimatta siitä, onko sinulla aiempaa kokemusta laulamisesta, sillä yhdessä tekemällä taidot karttuvat.

Kyseessä ei ole mikään perinteinen ”kirkkokuoro”, vaan lähtökohtana on musiikilli-
nen hauskanpito mukavassa poikaporukassa! Kuoron ohjelmistossa on luvassa paljon menevää musiikkia mm. rokkia ja hiphoppia, mutta tietysti hieman rauhallisempaakin laulettavaa.

Treenit pidetään maanantaisin klo 16-18 Turun NMKY:n talon juhlasalissa (Sirkkalankatu 27). Ensimmäinen kokoontuminen 7.9. maanantaina klo 16.

Tee laulamisesta itsellesi elämänmittainen harrastus!

Ilmoittaudu mukaan/ kysy lisätietoja

Kuoronjohtaja Teemu Mustonen
050 329 7085
[email protected]

Voit ilmoittaa tietosi sähköisesti painamalla tästä linkistä.

Turun NMKY:n musiikkiopistoon otetaan uusia opiskelijoita!

Turun:n NMKY:n musiikkiopisto on tarkoitettu kaikenikäisille musiikinharrastajille. Opinnot antavat hyvät valmiudet elämänkestävälle harrastukselle ja ovat ponnahduslautana vaikkapa ammattiopintoihin asti.

Tällä hetkellä instrumentteina ovat piano, viulu, laulu, kitara, huilu ja vaskipuhaltimet. Myös musiikin perusteet kuuluvat opinto-ohjelmaan.

Uusia oppilaita otetaan ainakin pianon, huilun, kitaran ja vaskipuhaltimien opetukseen. Ota suoraan yhteyttä opettajaan! Lisätietoa ja opettajien yhteystiedot

Syksyllä 2015 alkavat  Musiikin perusteet -kurssit:

Opetus keskiviikkoisin Turun NMKY:n johtokunnan huoneessa, Sirkkalankatu 27, Turku.

18.30 Musiikin perusteet 1
19.15 Musiikin perusteet 2
20.-20.45 Musiikin perusteet 3

Ensimmäiset opetuskerrat 26.8. Ilmoittautuminen kurssille ensimmäisellä kerralla paikanpäällä.

Opettajana toimii musiikkipedagogi Laura Kaarlonen, laura.kaarlonen (at) gmail.com

Turun NMKY järjestää perinteisen Syyslomaleirin koululaisten syysloma-aikaan 15. - 17.10.2015
Syyslomaleiri on suunnattu 7-13- vuotiaille tytöille ja pojille. Leirillä on luvassa ulkoilua, leikkejä ja pelejä, kädentaitoja sekä paljon muuta mukavaa uusien kavereiden kanssa.

Leirille mahtuu mukaan 25 osallistujaa.
Ilmoittautuminen 5.10.2015 mennessä Lyytissä

Leirimaksu: 80€, sisältää ruoat, majoituksen, ohjelman, materiaalit ja tapaturmavakuutuksen.

NMKY-tapahtuma
Turun Päivänä 20.9.2015 klo 12 – 16.
Läntinen Rantakatu, Aurasillan ja Kristiinankadun välinen alue (”Silakkamarkkinapaikka”)

Turun NMKY esittelee monipuolista toimintaansa Aurajokirannassa. Musiikkiesityksiä, katukoripalloa, kisailua, ilmapalloja, pomppulinna, infoa, pikkupurtavaa, kahvitarjoilu, lätynpaistoa, ongelmanratkaisutehtäviä, ”Namikan vahvin mies”-kisa (myös naisille),  partiotaituri-kisa…

Tervetuloa katsomaan, kuulemaan, kokemaan, maistamaan, tutustumaan…

Lue lisää...

Senioriaamukahvit jatkuvat Turun NMKY:lla

Senioriaamukahvit  jatkuvat syyskaudella 2015 seuraavasti:

Ti 22.9. 2015 klo 9
Suomen Katolinen piispa Teemu Sippo SCJ
”Paavi Franciscuksen sanoma kristikunnalle”

Senioriaamukahvit järjestetään Turun NMKY:n johtokunnanhuoneessa,
Sirkkalankatu 27. Tilaisuuteen kokoonnutaan aamukahvin, hartauden ja ajankohtaisten kuulumisten pariin.
Lue lisää...

Nyt voit tilata itsellesi suositun YMCA-hupparin!

Lasten koot (90-160cm) 30 euroa.
Aikuisten koot (XS-XXL) 35 euroa.

Klikkaa tilaukseen
, valitse haluamasi tuotteet ja tuet samalla NMKY:n toimintaa lasten ja nuorten hyväksi!
 

Turun NMKY:n yhdistystoimisto osoitteessa Sirkkalankatu 27, Turku
on avoinna ma-to klo 10-16 ja pe klo 10-14.
Puhelimitse tavoitat meidät numerosta 050 504 3000

Turun NMKY:n sähköinen uutiskirje - Namikaattori express on lähetetty sinulle, koska yhteystietosi löytyvät Turun NMKY:n henkilörekisteristä. Uutiskirje saapuu sähköpostiisi noin kerran kuussa, kirjeen tarkoituksena on tiedottaa Turun NMKY:n ajankohtaisista asioista ja uutisista. Jos et halua vastaanottaa uutiskirjettä, löydät kirjeen alalaidasta linkin "peruuta tilaus". Tämä poistaa sinut listalta, eikä kirjettä lähetetä enää sähköpostiisi.

Facebook